Skip to main content
01

Haragiak Atik Zra:

Kangurua

Kangurua :: Sailkapena

Sailkapena

Kanguruak Australia, Tasmania, Ginea Berria eta inguruko irletara mugatuta daude. Denak landarez, hostoz eta belarrez elikatzen dira. Animalia hauek makropodatuen familiakoak dira, hamar bat genero eta berrogeita hamar bat espezie ezberdin biltzen dituena. Hala ere, esportatzeko erabiltzen diren kanguru-espezie nagusiak hiru besterik ez dira:

  • Kanguru gorria

    Australiako barnealdeko eremu idorretan hazten da, eta ugarienetakoa da. Martsupial handienetako bat da. 85 kiloko pisua izatera irits daiteke, eta 2 metrotik gora egin dezake, zutik, isatsa kontuan hartu gabe (metro bat baino gehiago iraun dezake).

  • Kanguru erraldoia ekialdeko edo ekialdeko grisa

    Bere izenak adierazten duen bezala, Australiako ekialdean dago. Beste martsupial handienetako bat da. 1,4 metro neurtzera iristen da. Isatsa metro bat baino luzeagoa izan daiteke. Tasmania uhartean azpiespezie bat dago.

  • Mendebaldeko kanguru grisa

    Beste kanguru erraldoi bat da, aurrekoaren antzeko itxura eta tamaina duena, baina zertxobait txikiagoa. Arrunta da kontinentearen hegoaldeko zerrenda osoan, eta Australiako mendebaldeko baso-eremuetan hazten da. Larre natural handietan eta aire zabalean bizi da, eta, ondorioz, kalitate bikaineko haragia du.