Verdures i hortalisses de la A a la Z:
Estruç

Classificació i categories comercials
Els estruços són els ocells més grans del món. Poden aconseguir una altur a de 2,75 metres i pesar fins a 200 quilos . Són ocells caminadors i d'una presència molt singular. El cap i el coll estan gairebé nus i coberts només de plomissol. Els seus ulls són els més grans de tots els vertebrats terrestres - 50 mm de diàmetre- i estan protegits per unes llargues pestanyes. Les cuixes d'aquests ocells estan pràcticament nus, i les potes estan perfectament adaptades per a les carreres ràpides, la qual cosa constitueix un bon arma d'atac en els combats entre els propis ocells i enfront dels seus predadors.
Segons les subespècies
Existeixen quatre subespècies salvatges d'estruç, cuy a classificació es realitza en funció de la seva grandària, plomatge, etc. En general, les principals espècies són estruços de coll blau i de coll vermell. Aquests ocells es distribueixen pel Sàhara Sud i Oest, Somàlia, Kenya, Tanzània i con sud d'Àfrica. A Espanya el tipus d'estruç més estès és una mescla entre la de coll vermell i la blava.
De coll vermell
En general, la tonalitat del plomatge adult en els mascles és negra, amb plomes blanques en les ales i tacades de tons marrons en la cua. Les femelles presenten plomes marrons amb pell grisa. Els mascles de coll vermell presenten la pell de tonalitat vermellosa.
Estruç nord-africà (S. camelus camelus). Se la coneix també com a estruç sudanès o de Mali.
Estruç sirià (S. camelus syriacus). Varietat sahariana exterminada en els anys 40; en els 60 s'observen alguns exemplars.
Estruç masai (S. camelus massaicus-.
De coll blau
Estruç etiòpic o somali (S. camelus molybdophanes). Presenta un anell de plomes blanques en el coll i la coroneta plomada com les de coll vermell. Es distribueix per Somàlia, Etiòpia i nord de Kenya i és la més alta entre les subespècies d'estruç.
Estruç sud-africà (S. camelus australis). Té la coroneta emplumada i manca d'anell blanc en la base del coll. Es troba principalment a Sud-àfrica, a més de Namíbia, Botswana, Zimbàbue i Angola. Les poblacions del desert del Kalahari són els estruços de menor grandària.
