Verduras e hortalizas da Á a Z:
Canguro

Clasificación
Os canguros están restrinxidos á zona de Australia, Tasmania, Nova Guinea e illas contiguas. Todos se alimentan de vexetais, follas e herba. Estes animais pertencen á familia dos macropódidos, que inclúe un dez xéneros e ao redor de medio centenar de especies distintas. No entanto, as principais especies de canguro que se utilizan para a exportación son tan só tres:
Canguro vermello
Crece nas zonas áridas do interior de Australia e é un dos máis abundantes. Trátase dun dos marsupiais de maior tamaño. Pode chegar a pesar até 85 quilos e superar os 2 metros en postura ergueita, sen contar coa cola, que pode superar o metro de lonxitude.
Canguro xigante -gris oriental ou da zona Este-
Localízase, tal e como o seu nome indica, na parte oriental de Australia. É outro dos marsupiais de maior tamaño. Chega a medir 1,4 metros. A cola pode superar o metro de lonxitude. Existe unha subespecie que se localiza na illa de Tasmania.
Canguro gris da zona oeste
É outro enorme canguro de aspecto e tamaño similar ao anterior pero de peso lixeiramente inferior. Común en toda a franxa meridional do continente, crece nas áreas de bosques da zona occidental do Australia. Habita en grandes pastos naturais e o aire libre, o que fai que a súa carne sexa de excelente calidade.
